Legtöbben Visegrádon a fellegvárat és a palotát ismerik. Jómagam is ezek közé tartoztam amíg nem csodálkoztam rá a kajla.hu oldalon arra, hogy van egy tanösvény is.
Mivel lelkes kajla pecsét és (most már) kör gyűjtők vagyunk, ezt meg kellett néznünk. Kissé kalandosan indult utunk, mert konkrétan semmi nem az volt aminek látszott.
Először is a leírás alapján van egy vadaspark…. én naívan azt hittem, az egy olyan park ahová be lehet menni és állatokat fogok látni…. hát nem… Találtunk egy kerítéssel körbevett területet ahol valóban voltak állatok (2-3 szarvas) – de bejárat az nem… kissé értetlenül álltam a park előtt….

Mondom hát jó, akkor lássuk a tanösvényt…. nagy nehezen meg is találtuk a székelykaput amely a bejáratot jelezte. A tanösvény legalább nem okozott csalódást. Csodás panoráma, fából faragott szobrok és egy Völgyhíd nevezetű függőhíd is található a Pilisi erdőben.

Kocsival érdemes elindulni felfelé a Visegrádi fellegvárhoz. Itt van egy ingyenes “Mogyoróhegyi parkoló”. Innen gyalog elindulni a Mogyoróhegy Étteremhez (egyébként nagyon jó a konyhájuk) és az étterem mellett lévő szántónál találjuk a székelykaput. Innen indul a tanösvény.

Ajánlott bejegyzések