Digitális Vándor

Játszva ismerhető meg a természet a Digitális Vándor applikációval, amelyet 12 e-ösvénnyel indított útjára az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK), valamint az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda.

Az ösvények bejárása során a természeti kincsek mellett kultikus épületekkel, régi mesterségekkel is megismerkedhetünk. Ha követjük az útvonalat állomásról állomásra kérdések, feladatok várnak. A helyes válaszért jutalmul videók, 3D technológiával odavarázsolt állatok, természeti jelenségek teszik még izgalmasabbá a túrát. A bejárt ösvényekkel pedig jelvényeket gyűjthetünk.

Hazánk mind a tíz nemzeti parkja ajánl egy-egy ösvényt, ezen felül a Gellérthegyen időutazáson vehetünk részt, Budapest második kerületében pedig a Móra Könyvkiadónak köszönhetően Vuk kalandjainak járhatunk utána.

A Digitális Vándor mobilalkalmazás ingyenesen tölthető le a Google Play vagy App Store áruházakból, és offline használható az e-ösvényeken.

Mi is bejártuk az egyik ilyen ösvényt melyen Vuk volt a túravezetőnk. Nézd meg itt.

Ajánlott bejegyzések

1 Comment

  1. […] A Digitális Vándor applikációról már korábban írtam egy másik bejegyzésben, amit itt találtsz. Az említett tanösvény nem egy hagyományos turistajelzéssel és információs táblákkal […]

Comments are closed.