Tájékozódás útközben – túra applikációk telefonra

Útmutató kezdőknek és lustáknak

Menjünk túrázni! Na jó de merre…. kutatok a neten hátha találok valami jó úti célt. Ok megvan hova, de hogyan tájékozódjak az erdőben????
Profik biztosan előkapnák az iránytűt és a térképet….. ? ?️ na jó bevallom én nem vagyok profi… ezért az egyszerűbb megoldást választottam, mivel van net és GPS is a telefonomon kerestem mobil applikációt hozzá.

Természetjáró applikáció

Több funkciója is van, de én általában a térképet használom. Amikor ott vagyok a kiindulási helyen bekapcsolom és máris mutatja a turista és egyéb útvonalakat. (azt is melyik irányba megyek éppen) Nagyon hasznos, hogy le is lehet tölteni egy adott terület térképét, így ha elmegy a net akkor is működik…. volt rá példa….ennyire nem könyörögtem még térerőért az erdő közepén…. ????

A térkép használathoz annyit fűznék hozzá, hogy alapból nem mindig van bekapcsolva a túrista útvonal láthatósága.  Ha megnyitod a térképet a jobb alsó sarokban látható több lap egymás felett ikonra kattintva előjön a menü amin bekapcsolhatod. Itt választhatsz több térkép közül is.  Az OpenStreetMap nyár-nál van egy lenyíló menü ott találod a Túraútvonal-hálózatot ill. Kerékpáros útvonalhálozatot. Itt ha bekapcsolod az egyiket akkor jelennek meg a térképen a turista útvonalak.

Applikáció megtalálható a GooglePlay áruházban (ingyenes):
Természetjáró app

Locus Map Free

Egy másik igen népszerű applikáció a Locus Map. Nagyon sokan használják és dícsérik. Bevallom én eddig a Természetjárót használtam inkább. Azonban egyszer olyan túra útvonalat akartam követni ami több állomásból áll. Ehhez szerencsére adtak egy letölthető GPS track-et vagyis egy térképen előre megrajzolt útvonaltervet. Sajnos a Természetjáró app-ban nem találtam olyan lehetőséget ahol ezt a fájlt be lehetett volna importálni. Viszont a Locus-ban van erre lehetőség. Nagyon sok funkciója van még amit, most nem részleteznék – tény hogy nagyon hasznos app.

Importálás menetéről itt találsz információkat.

Applikáció megtalálható a GooglePlay áruházban (ingyenes):
Locus Map Free

Ajánlott bejegyzések

1 Comment

  1. […] Info a gpx-track használatához: Tájékozódás útközben – túra applikációk telefonra […]

Comments are closed.